Plantes Medicinals

PLANTES MEDICINALS I INFUSIONS

Gran varietat de plantes medicinals ecològiques envasades a granel, o amb bosses individuals per a fer infusions, soles o  combinades.

TES

Els nostres tes son de molta qualitat i van envasats en bosses a granel. Es pot personalitzar el tamany i la combinació.

Principals classes de te:

  • TES BLANCS: son tes en estat natural que reben un tractament sobri. Les fulles  es deixen marcir entre 52 i 60 hores i s’assequen. Sembla un procés fàcil, però es dels més complicats i cal una gran saviesa per saber collir , preparar i detenir  el secat en el seu punt just.  Son especialitat de la zona de Fujian.
  • TES OOLONG: son tipus de te, als quals se’ls talla la fermentació durant el procés. Per a aquesta categoria de tes, s’utilitzen  sovint  fulles més madures, les quals contenen menys tanins i cafeïna. Es tracta d’una especialitat de Fujian (Xina) i de Taiwan.
  • TES VERTS: No o quasi no fermentats. Les fulles son sotmeses a tres operacions: torrat, enrotllat y assecat.Es torren per a matar els enzims responsables de la fermentació. Per això, s’escalfen les fulles de forma brutal a una temperatura de 100° C, en unes tines (mètode xinés) ó al vapor (mètode japonès), durant  un període de 30 segons a 5 minuts, per a  que ‘s tornin més fàcils d’enrotllar.
    Una vegada finalitzat aquest procés, les fulles s’assequen fins que no continguen més d’un 5 o 6% d’aigua.
  • TES NEGRES: amb màxima fermentació.
    Es marceixen primer les fulles per aconseguir una consistència blana que facilita el posterior enrotllat, per a que´s produeixin les reaccions enzimàtiques de la fermentació. Poc enrotllades, donaran un te suau; molt arrugades, donaran un te més fort.La fermentació:  El temps de fermentació pot variar de 1 a 3 hores, segons la qualitat de les fulles, de la temporada, de la regió i segons la intensitat de color desitjat.Per a parar la fermentació, es te que elevar lo més ràpid possible la temperatura del te.Finalment el té es classifica en 2 graus, les fulles trencades y les  senceres, que, al seu torn, es subdivideixen en funció de la subtilesa de la collita.
  • TES OBSCURS: també anomenats puerh, originaris de la regió de Yunnan, s’obtenen per un proces de exsudació que produeix una fermentació no enzimàtica, diferent de la del tes negres. Aquest proces pot durar de 2 a 60 anys en barriques de roure, lo que fa que les fulles es dauren amb color coure. Es poden adquirir en rajoles o boles compactes i emmagatzemar-ho durant molt temps
  • TES MESCLATS
  • ROOIBOS
  • TE LAPATXO O PAU D’ARCO
  • MORINGA
  • MATE

Consulta’ns si tens dubtes en altres tes o necessites més informació


Buscar

Entrades recents