Plantes medicinals

Les plantes medicinals són totes aquelles plantes que es poden utilitzar senceres o per parts específiques (fulles, flors, fruits, escorces, tiges o arrels), per a tractar malalties de persones o animals.

L’acció terapèutica (alleugeriment o millora), es deu a substàncies químiques anomenades principis actius i el seu ús ha estat una de les formes més esteses de la medicina, ja que totes les cultures conegudes tenen evidències de l’ús medicinal de les plantes des de temps remots. La tradició xinesa, per exemple, data l’ús de remeis herbaris entorn de l’any 3000 a. C i en el papir d’Ebers (Egipte, al voltant del 1550 a.C) estan registrats més de mig miler de plantes medicinals.

Poden preparar-se de diferents maneres, en infusions, cuites, en cataplasmes o en amanides per consum directe. La tecnologia avui dia ha donat pas a les presentacions tipus càpsules, comprimits, cremes i xarops dels extractes de les plantes medicinals.

A Toteko disposem d’una extensa varietat d’herbes i plantes medicinals, tots denominats productes nets: sense herbicides, pesticides, metalls pesants ni radioactivitat.

Les plantes medicinals poden interaccionar amb certs medicaments o altres herbes, per la qual cosa aconsellem que consulti al seu metge o terapeuta. Si és del seu interès, podem oferir assessorament personalitzat, per tal de poder triar les plantes o barreges més adequades per a vostè. Sempre tenint en compte el seu estat de salut, necessitats i la compatibilitat o no amb la possible medicació que prengui.